Ligging

Waar ligt 't Land van Heendrecht?

Het nieuwe woongebied ’t Land van Heendrecht verrijst aan de oostkant van het eiland Tholen in de provincie Zeeland. In totaal komen er zo’n 600 woningen, verdeeld over 3 woonwijken ten westen van de vestingstad Tholen en ten zuiden van Eeweg en het bestaande buurtschap Molenvliet. Hier woon je dicht bij de Oosterschelde en op de grens van Zeeland en Noord-Brabant. Een ideale locatie!

Nieuwbouwlocatie in Tholen

Molenvliet wordt, met ruim 400 woningen, de grootste nieuwbouwwijk van ’t Land van Heendrecht. De wijk verrijst ten zuiden van de bestaande buurtschap Molenvliet; tussen Eeweg, de Molenvlietsedijk, de brede school en de Luchtenburgseweg. Aan de zuidkant van de wijk Molenvliet, in de hoek van de Molenvlietsedijk en de Zoekweg, komt de kleinere wijk Striene. Deze nieuwbouwlocatie grenst aan het gemeentelijke openluchtzwembad De Spetter. De 3e wijk van ’t Land van Heendrecht is Buitenzorg, met circa 150 woningen. Deze wijk ligt iets zuidelijker, ten zuiden van de Postweg.

image alt

Ligging op Tholen

’t Land van Heendrecht ligt net buiten het centrum van Tholen. Hierdoor is de nieuwbouwlocatie goed bereikbaar vanuit grote steden als Rotterdam en Bergen op zoom, maar woon je toch net buiten de drukte. Aan de noordkant van de stad Tholen ligt de Tholensebrug over het Schelde-Rijnkanaal. De N286 loopt over deze witte boogbrug en is de belangrijkste ontsluiting van het (voormalige) eiland met de provincie Noord-Brabant. Vanuit ’t Land van Heendrecht ben je dan ook zó in Bergen op Zoom.

Tholen

Voorzieningen om de hoek

Tholen heeft een sfeervolle historische stadskern, met een prima voorzieningenniveau. Daarnaast vind je op 5 minuten fietsen het winkelgebied van de nieuwbouwwijk Vestetuin. Supermarkten, drogisterij, Primera, GGD, apotheek, bibliotheek, basisscholen en kinderopvang, zwembad De Spetter, een dierenkliniek, een jachthaven met historische scheepswerf, diverse restaurants, brasserieën of eetcafés. Je vindt het allemaal – en méér - in de directe omgeving van de nieuwbouwlocatie ’t Land van Heendrecht in Tholen.

Voorzieningen
  Planning Land van Heendrecht
  Lees meer over de 3 wijken