nieuwbouw tholen land van heendrecht

Voorzieningen in Tolen en omgeving

De stad Tholen heeft veel te bieden. In de sfeervolle historische stadskern, gedeeltelijk begrensd door de jachthaven, is het heerlijk rondslenteren. Je vindt hier verrassende winkeltjes en ateliers of eet je lekker een hapje in een van de gezellige restaurants. Bovendien woon je op 5 minuten fietsen van het veelzijdige winkelgebied Vestetuin. Het aanbod van voorzieningen in de buurt van ’t Land van Heendrecht is bijzonder ruim.

image alt

Winkels & horeca

In winkelcentrum Vestetuin, op een paar minuten fietsafstand van ’t Land van Heendrecht, vind je 2 supermarkten voor je dagelijkse boodschappen. Hier is ook een Vershof, met een bakker, slager, groenteman en visspecialist met heerlijke dagverse producten. Verder hebben ook Kruidvat, Gall & Gall en boekwinkel Primera een vestiging in dit winkelcentrum. In de historische binnenstad van Tholen kun je slenteren door de leuke straatjes met leuke (speciaal)zaakjes én over de weekmarkt. Hier vind je bovendien genoeg restaurants, brasserieën en cafés om tijdens of na het winkelen even lekker iets te eten of drinken of neer te strijken op een sfeervol terras.

image alt

Onderwijs & zorg

In Tholen zelf zijn meerdere basisscholen, waarvan er 4 huisvesten in de Brede School, in het voormalige gebouw van het Westerpoortcollege. In dit gebouw, dat in november 2021 werd geopend, vind je verder ook de Bibliotheek Oosterschelde, GGD Zeeland Jeugdgezondheidszorg, ZO Kinderopvang & BSO, een praktijk voor logopedie, psychologie en orthopedagogiek en een praktijk voor kinderfysiotherapie onder één dak. Elders in Tholen is nog een Montessori basisschool en het Calvijn College, een regioschool voor voortgezet onderwijs. Voor hoger voortgezet onderwijs kunnen kinderen met het openbaar vervoer naar het nabij gelegen Bergen op Zoom. In Bergen op Zoom of Roosendaal vind je de dichtstbijzijnde ziekenhuizen (Bravis).

nieuwbouw tholen land van heendrecht
image alt

Sport & Recreatie

In en rond Tholen kun je uiteenlopende sporten beoefenen. Bijvoorbeeld bij de plaatselijke voetbalvereniging Tholense Boys, de zwemvereniging, de sportschool of op de tennisbaan. Ook watersportliefhebbers kunnen in Tholen hun hart ophalen. En houd je van wandelen of fietsen? Ontdek dan de mooie omgeving en de natuur; het polderlandschap met vele dijken. Je kunt het Zoommeer bezoeken en (Nationaal Park) de Oosterschelde. En aan de Oesterdam, een van de welbekende Zeeuwse Deltawerken, liggen de ‘Speelmansplaten’, een natuur- en recreatiegebied met horeca, watersport en outdoor events.

image alt

Cultuur en historie

De fraaie, oude stadskern van Tholen is grotendeels omringd door wallen en wordt gedeeltelijk begrensd door een jachthaven met een historische scheepswerf. Het (vesting)stadje telt ook tientallen rijksmonumenten, zoals het voormalige stadhuis uit de 15e eeuw, en sinds 1991 heeft het gebied binnen de vesten beschermd stadsgezicht. Naast het voormalige stadhuis, is ook de Onze-Lieve-Vrouwenkerk een opvallend gebouw in het stadsbeeld. De bouw van deze kruisbasiliek in de Brabants-gotische stijl werd gestart in circa 1404.

Meer over de geschiedenis
  Bereikbaarheid
  Planning 't Land van Heendrecht