't Land van Heendrecht - Leven tussen stad en water

Een duurzame, groene en veilige wijk, waar het prettig wonen is voor gezinnen. Waar mensen elkaar kennen en ontmoeten. Een hechte gemeenschap in een woonomgeving met een voelbare verbinding tussen stad en landschap. Vanuit dit wensbeeld voor Tholen ontwikkelde BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling ’t Land van Heendrecht, een nieuw woongebied waar Tholenaren jong en oud wonen in de nabijheid van de kern én het prachtige Zeeuwse landschap.

Nieuwe wijk bij Tholen

In de nieuwe wijk ’t Land van Heendrecht worden circa 600 woningen gerealiseerd, verdeeld over 3 verschillende wijken; Striene, Molenvlietsedijk en Buitenzorg. In totaal wordt er met het nieuwe woongebied voor Tholen een groei gerealiseerd van zo’n 20% (van 2700 naar circa 3300 woningen). Elke nieuwbouwwijk in ’t Land van Heendrecht krijgt een eigen karakter, zowel in woonstijl als bouwstijl. Wat ze gemeen hebben is de traditionele Tholense sfeer; het landelijke leven en de saamhorigheid tussen bewoners. In elke wijk van ’t Land van Heendrecht, is het heerlijk thuiskomen. Zoals overal in Tholen.

Leven met het water

Leven met het water, en met elkaar. Landelijk leven met om je heen de ongerepte natuur en groen uitzicht. In ’t Land van Heendrecht ervaar je iedere dag de kwaliteit van het leven. Van leven met het water, met stad én landschap, en vooral… met elkaar. Ondanks de goede bereikbaarheid en de snelle verbinding naar Noord-Brabant, heeft elke afzonderlijke wijk een min of meer dorps karakter. De bewoners hier vormen een hechte gemeenschap. Je ontmoet elkaar, maakt een praatje, zorgt collectief voor het behoud van een groene, veilige woonwijk. Een cultuur waarin Tholenaren zich thuis voelen.

nieuwbouw tholen land van heendrecht

Leven tussen stad en water

nieuwbouw tholen land van heendrecht
nieuwbouw tholen land van heendrecht

Wonen in de buurt van de zee en ongerepte natuur met vele leuke culturele en culinaire verassingen om de hoek. In Tholen is het heerlijk thuiskomen!

  De 3 wijken in 't Land van Heendrecht
  Planning