3 wijken met een eigen karakter

In ’t Land van Heendrecht worden circa 600 woningen gebouwd, verdeeld over 3 nieuwbouwwijken. Elke wijk krijgt een eigen karakter, in bouw- en woonstijl, maar in elk geval passend bij de sfeer van Tholen; comfortbel, veilig en met alle ruimte. De wijken samen vormen een nieuw, groen woongebied waar het prettig wonen is voor iedereen. Maak kennis met de 3 wijken in ’t Land van Heendrecht.

image alt

Striene

De 1e wijk die we ontwikkelen is Striene. De nieuwbouwlocatie ligt net buiten het centrum, in de hoek van de Molenvlietsedijk en de Zoekweg, en grenst aan het gemeentelijke zwembad De Spetter. Striene is een relatief kleine wijk ten opzichte van de andere 2 wijken in ’t Land van Heendrecht, zeker in vergelijking met het aangrenzende Molenvliet met circa 440 woningen. In Striene ontwikkelt BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 28 nieuwbouwwoningen verdeeld over 2 fases. Het betreft vrijstaande woningen en tweekappers, waaronder ook levensloopbestendige woningen. 

Bekijk de wijk Striene
nieuwbouw tholen land van heendrecht
image alt

Molenvliet en Buitenzorg

Na Striene volgen de nieuwbouwwijken Molenvliet en Buitenzorg. De nieuwbouwlocatie van Molenvliet ligt ten zuiden van de Nieuwe Postweg/Eeweg en wordt begrensd door de Luchtenburgseweg (aan de westkant) en de Molenvlietsedijk (aan de oostkant). In Molenvliet komen in totaal circa 440 woningen in verschillende typen. De wijk Buitenzorg bestaat uit circa 150 woningen en ligt op enige afstand van de andere 2 wijken, namelijk ten zuiden van de Postweg, ten westen van de Oudelandsedijk. Deze wijken zijn momenteel in ontwikkeling, meer informatie over de indeling, sfeer en woningtypen volgt later.

  Visie 't Land van Heendrecht
  Planning