De woningen van Striene fase 2 staan nu online! In deze fase komen wederom 2 onder 1 kap en vrijstaande woningen, maar dan net even iets ruimer dan in de vorige fase. Bekijk snel de concept impressies, plattegronden, de belangrijkste kenmerken én prijsindicaties. Misschien staat jouw droomhuis hier!

Striene - comfortabel wonen bij Tholen Centrum

De vestingstad Tholen heeft veel te bieden; geschiedenis, supermarkten en kleine winkeltjes, scholen, horeca en… nieuwbouw. Ten westen van de historische stadskern, direct naast zwembad De Spetter, verrijst de nieuwbouwwijk Striene. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling realiseert hier 28 woningen; zowel 2 onder 1 kap als vrijstaand. Hier woon je in een comfortabel nieuwbouwhuis in een groene, veilige wijk met alle ruimte!

image alt

De woningen

Een heerlijk thuis op Tholen. Dat vind je in de nieuwe wijk Striene, op enkele minuten fietsen van het historische centrum met verrassende winkeltjes en veelzijdig horeca-aanbod. In Striene bouwen wij 28 nieuwbouwhuizen in 2 fasen. Fase 1 bestaat uit 4 ruime vrijstaande woningen en 12 fraaie 2 onder 1 kapwoningen. De bouw is gestart in december 2023. Fase 2 is in voorbereiding. Naar verwachting start de verkoop in het voorjaar van 2024. Schrijf je nu in als belangstellende!

Woningaanbod Striene
nieuwbouw tholen land van heendrecht
image alt

Connectie met het verleden

De naam van het woongebied, ’t Land van Heendrecht, is afgeleid van De Eendracht. Dit is een restant van de rivier De Striene, die tot in de late middeleeuwen een belangrijke handelsroute was tussen de Maas, de Rijn en de Schelde. De rivier is verdwenen na de Sint-Elisabethvloed in 1421 toen de waterlopen in de Rijn en Maasdelta werden gewijzigd. De naam Striene komt in de regio nog vaak terug, bijvoorbeeld als carnavalsstad (Steenbergen wordt in carnavalstijd omgedoopt tot Strienestad) en als plaatsnaam in de Hoeksche Waard (Strijen, in de volksmond Strien). De wijknaam Striene heeft dus connectie met het verleden, net als de naam van het nieuwe woongebied én de wijken Buitenzorg en Molenvliet.

  Visie 't Land van Heendrecht
  Planning Striene