Striene - comfortabel wonen bij Tholen Centrum

De vestingstad Tholen heeft veel te bieden; geschiedenis, supermarkten en kleine winkeltjes, scholen, horeca en… nieuwbouw. Ten westen van de historische stadskern, direct naast zwembad De Spetter, verrijst de nieuwbouwwijk Striene. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling realiseert hier 28 woningen; zowel 2 onder 1 kap als vrijstaand. Hier woon je in een comfortabel nieuwbouwhuis in een groene, veilige wijk met alle ruimte!

image alt

De woningen

Een heerlijk thuis op Tholen. Dat vind je in de nieuwe wijk Striene, op enkele minuten fietsen van het historische centrum met verrassende winkeltjes en veelzijdig horeca-aanbod. In Striene bouwen wij 28 nieuwbouwhuizen in 2 fasen. De bouw van fase 1 is gestart in december 2023. Fase 2 is in verkoop en de bouw start in juli 2024! Inschrijfperiode gemist? Een groot deel van de woningen is al verkocht. Bekijk het beschikbare aanbod op de pagina Woningen.

Woningaanbod Striene
nieuwbouw tholen land van heendrecht
image alt

Connectie met het verleden

De naam van het woongebied, ’t Land van Heendrecht, is afgeleid van De Eendracht. Dit is een restant van de rivier De Striene, die tot in de late middeleeuwen een belangrijke handelsroute was tussen de Maas, de Rijn en de Schelde. De rivier is verdwenen na de Sint-Elisabethvloed in 1421 toen de waterlopen in de Rijn en Maasdelta werden gewijzigd. De naam Striene komt in de regio nog vaak terug, bijvoorbeeld als carnavalsstad (Steenbergen wordt in carnavalstijd omgedoopt tot Strienestad) en als plaatsnaam in de Hoeksche Waard (Strijen, in de volksmond Strien). De wijknaam Striene heeft dus connectie met het verleden, net als de naam van het nieuwe woongebied én de wijken Buitenzorg en Molenvliet.

  Visie 't Land van Heendrecht
  Planning Striene