Voorzieningen in en rond Striene

Striene ligt in Tholen naast het openluchtzwembad De Spetter en op loopafstand van de historische stadskern. Hier vind je kleine winkeltjes en gezellige eetgelegenheden en terrasjes. Ook het winkelcentrum Vestehof ligt dichtbij, met een divers winkelaanbod.

image alt

Scholen & kinderopvang

Op 5 minuten loopafstand van jouw nieuwbouwwoning in Striene, ligt de Brede School Tholen. In dit gebouw, het voormalige Westerpoortcollege, zijn 4 basisscholen gevestigd. Verder vind je hier kinderopvang & BSO, maar onder andere ook de bibliotheek Oosterschelde en het consultatiebureau van GGD Zeeland Jeugdgezondheidszorg. De stad Tholen heeft overigens nog meer basisscholen, zoals een Montessorischoo. Ook het Calvijn College, voor voortgezet onderwijs, ligt naast de deur. Voor hoger voortgezet onderwijs kunnen kinderen met het openbaar vervoer naar Bergen op Zoom.

image alt

Sport & Recreatie

Sportievelingen kunnen in de buurt van Striene hun hart ophalen bij verschillende verenigingen of faciliteiten. Allereerst ligt natuurlijk De Spetter naast de deur. Je kunt je aansluiten bij zwemvereniging De Eendracht, die in het winterseizoen gebruik maakt van zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. Verder vind je in de buurt onder andere een voetbalclub (Tholense Boys), een tennisbaan en een sportschool. Salus Healthclub Tholen ligt op 8 minuten fietsen en heeft een uitgebreid lesrooster én een café dat tevens afgehuurd kan worden voor besloten feestjes. Voor activiteit in de buitenlucht zijn ook genoeg mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen of hardlopen in Nationaal Park de Oosterschelde, of recreatiegebied de Speelmansplaten.

image alt

Winkels & horeca

Gezellig winkelen kun je prima in Tholen, op 5 minuten fietsen van de wijk Striene. In de smalle straatjes van de historische stadskern vind je leuke winkeltjes en een ruim aanbod van cafés, restaurants, brasserieën met gezellige terrasjes. In het winkelcentrum van de dichtbijgelegen nieuwbouwwijk Vestetuin vind je bovendien een Albert Heijn en Aldi-supermarkt, een Vershof (met een slager, bakker, groenteman en visspecialist), een Primera, Kruidvat en bloemenwinkel.

nieuwbouw tholen land van heendrecht