Hoeveel zon heb ik in mijn achtertuin?

20 april '23

De meeste 2 onder 1 kapwoningen en 2 vrijstaande woningen in Striene staan aan de Cornelis van den Boschlaan en ze hebben een fijne, diepe achtertuin op het noordoosten. Bij een nieuw te bouwen woning is het altijd lastig inschatten hoe de zon straks in de tuin valt. Een animatie laat  zien op welke tijd van de dag de zon in de tuin schijnt.

image alt

Ontbijtje in de zon

Wanneer je een tuin op het noordoosten hebt zal je vooral in de ochtend heerlijk kunnen genieten van de vroege zonnestralen terwijl je geniet van je eerste kop thee of koffie van de dag en een heerlijk ontbijt. Een bijkomend voordeel is dat het dan vaak nog niet zo warm is, maar je hebt toch volop zon in de tuin! Waar zet je jouw gezellige tuinset of waar plaats je het speeltoestel voor de kleintjes? In de achtertuin is altijd wel een plek te vinden die voldoet aan jouw eisen. 

Woningen
image alt

Hete zomer? Lekker veel schaduwplekken!

In de zomer zal aan het einde van de ochtend de zon bij de woningen met bouwnummers 10 t/m 23 langzaam verschuiven richting het achterste deel van de tuin. Omdat de tuin diep is heb je nog tot begin van de avond zon in het achterste gedeelte van de tuin. Tijdens hete zomers kan dit dus een ideale tuin zijn om in af te koelen of wat denk je van thuiswerken!

  Vragen?
  Woningaanbod