Interview kopers Striene: ‘Wij kunnen niet wachten om te verhuizen’

3 mei '23

Op dit moment woont Rick (30 jaar) samen met zijn vriendin Michelle (29), kinderen Novin (3,5) en Faylinn (1,5) in een nieuwbouwwoning in Stad aan ’t Haringvliet op Goeree Overflakkee. Binnenkort komt daar verandering in en verhuist het gezin naar Tholen, waar ze een 2 onder 1 kapwoning hebben gekocht in Striene.

image alt

Verhuizen naar Tholen

Rick is werkzaam als bouwkostenadviseur bij een bouwkundig adviesbureau in het centrum van Rotterdam. Michelle werkt als assistente bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Middelharnis en Hellevoetsluis. Rick vertelt: “We wonen nu ook in een nieuwbouwwoning, een hele fijne tussenwoning uit 2018, maar door een groeiende gezinssituatie en de wens om toch wat dichter bij familie en vrienden te wonen, zochten wij naar iets groters. Nieuwbouw beviel ons erg goed, dus keken we opnieuw naar een nieuwbouwwoning. Even Googelen op ‘nieuwbouw regio Bergen op Zoom’ bracht ons op de website van Land van Heendrecht.

We hebben ook gekeken naar het project ‘Markiezaten’ in Bergen op Zoom. We werden zelfs ingeloot op een tweekapper, maar hier hebben wij vanaf gezien omdat de kosten toch te hoog lagen. De focus verschoof daarna naar Striene. Tholen heeft ook alle voorzieningen die wij zoeken, de woonomgeving is wat landelijker en het is qua reistijd naar Rotterdam ook nog eens praktischer. Toen de eerste schetsen en prijsindicaties werden afgegeven waren wij direct enthousiast en besloten hiervoor te gaan.”

Aanpassen naar eigen smaak

Rick en zijn gezin kunnen niet wachten om te verhuizen. “We kijken erg uit naar de extra woonruimte, grotere tuin en onze nieuwe keuken! Ook is het ideaal dat de school en kinderopvang maar een paar honderd meter lopen is. Verder is het ook heerlijk dat er een zwembad en sporthal (badmintonclub) praktisch voor je voordeur ligt. Hier gaan we zeker veel gebruik van maken!”, vertelt Rick enthousiast. Bij de aankoop van de woning koos het gezin voor een aantal opties. Daarnaast willen ze zelf ook nog een aantal aanpassingen doorvoeren na oplevering. Rick: “De woningen zijn in basis vrij ‘compact’. Hierdoor is de prijs overigens wel zeer aantrekkelijk. Om toch wat meer woonruimte te creëren kozen wij voor een uitbouw van 2,4 meter. Michelle haar vader is timmerman van beroep en een echte alleskunner. Zodra de woning is opgeleverd gaan we met hem nog een doorbraak maken van de woonkamer naar de garage. De garage splitsen we vervolgens in twee delen op. Hierdoor wordt de voorkant een berging en krijgen we aan de achterkant een kantoor/speelkamer van 3 bij 3 meter. Ook willen wij op de zolder onze eigen slaapkamer maken en hopen we hier zelfs nog een tweede badkamer te kunnen realiseren.”

Uitbouw
Indeling
Uitbouw

Een goede voorbereiding

De voorbereidingen voor de verhuizing naar hun nieuwbouwwoning in Tholen zijn al in volle gang. De keuken is uitgezocht en ook wordt er nagedacht over praktische zaken. Rick: “We zitten met een redelijk strak budget en grootse plannen. Met name voor de keuken vroegen wij onszelf al direct na de woningaankoop af of onze plannen binnen budget pasten. Op naar de keukenwinkel dus! Bij Ardi keukens in Sint-Annaland vonden wij de perfecte keuken, die ook nog eens binnen budget viel. Deze hebben wij gelijk gekocht.

Onze zoon wordt eind november vier jaar oud en gaat dan voor het eerst naar school. Om de verhuizing voor de kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen, en om voor onszelf wat financiële ruimte te creëren, besloten we onze huidige woning al in verkoop te zetten. Als alles volgens plan verloopt trekken wij in november tijdelijk in bij de vader van Michelle. Hij woont enigszins in de buurt van Tholen, waardoor de kinderen al gelijk naar hun definitieve school en kinderopvang kunnen. Laat de bouw maar snel beginnen!”

Beschikbare woningen in Striene

Ben jij net als Rick enthousiast geworden over het wonen in Tholen? Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar in Striene! Bekijk snel het actuele aanbod en kijk of jouw droomwoning ertussen zit.

Vragen? We staan je graag te woord
Ook hier wonen? Bekijk het actuele woningaanbod