Met de zolder kun je zoveel meer

10 juli '23

De zolder is vaak de verblijfplaats van spullen die je niet tot nauwelijks gebruikt zoals kerstspullen en fotoboeken, maar ook de ‘vaste plek’ voor de wasmachine en droger. Op zolder komt vaak te weinig daglicht binnen. Daarom zetten we hem vaak vol met dozen en andere rommel waar we in huis geen plek voor hebben, terwijl het ook een extra kamer kan zijn als er behoefte is aan meer functionele ruimte in huis. 

Slimme ingrepen en verrassende ideeën

Met een aantal verrassende ideeën maak je van jouw bergzolder een echte functionele ruimte. Slimme ingrepen, praktische indelingen en creatieve oplossingen helpen je hierbij.

image alt

Spelen en slapen op zolder

Voor kinderen is de zolder de ultieme slaap- en speelkamer, mits deze speciaal voor dat doel is ingericht natuurlijk. En dat laatste is eenvoudiger dan je denkt. Houd bij de aankoop van je nieuwe woning rekening met de keuzes die je maakt voor de zolderruimte, zodat je van je zolder de ultieme kinderkamer kunt maken. Nu of in de toekomst. Om te spelen is er daglicht nodig. Is dat er niet? Dat los je heel eenvoudig op met een dakkapel of een groot dakraam. Op die manier verandert een donkere rommelzolder dus in de ultieme slaap- en/of speelkamer voor een van je kinderen. En zo heb jij straks geen last meer van rondslingerend speelgoed, playstation of Xbox in de woonkamer. Ideaal!

image alt

De perfecte masterbedroom

Is de zolder in jouw huidige huis vooral een hele grote opbergruimte? Zonde! Gebruik de zolder in je nieuwe huis straks als ouderslaapkamer. Want die ruimte is vaak groter dan je denkt! Je creëert hier met gemak een ruime masterbedroom met wellicht wel een extra badkamer. Op een goed ingerichte zolder kun je makkelijk slapen en misschien wel heerlijk ontspannen in je vrijstaande bad.

Is de zolder wat te donker of aan de kleine kant? Met een (extra) dakraam op zolder zorg je eenvoudig voor meer daglicht. Een dakkapel biedt je ook nog eens extra ruimte. Of plaats op maat gemaakte schuifkasten onder de schuine wanden om je kleding in op te bergen. Dat is optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte!

image alt

Werkkamer, hobbyruimte of sportplek?

Flexwerken wordt steeds populairder. En laat de zolder nou net de perfecte ruimte zijn voor het realiseren van een mooie werkplek. Met een eigen thuiskantoor ontwijk jij de files en heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Dat is pas lekker werken!

Of gebruik de zolder als hobbyruimte. Hier kun je bijvoorbeeld je instrumenten kwijt of benodigdheden voor hobby’s zoals schilderen, tekenen, breien of handwerken. De zolder is ook goed te gebruiken als sportplek, yoga- of meditatieruimte. Hoe richt jij de ruimte op zolder straks in?

image alt

Mancave en logeerkamer in één

Met een mancave op zolder heb je nooit meer ruzie over de afstandsbediening. Zo kun jij lekker een romantische film kijken terwijl je partner met zijn vrienden op zolder voetbal kijkt of gaat darten. Plaats naast een televisie en/of dartbord ook een (slaap)bank in deze ruimte. Zo kunnen de mannen lekker chillen en is de zolder zo om te switchen naar logeerkamer.

En een bijkomend voordeel: wanneer je partner iets te veel heeft gedronken kan hij in het logeerbed gaan liggen. Dan heb jij geen last van gesnurk. Een win-win situatie dus!

Iets vragen? Neem contact op
  Beschikbaar aanbod